Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Έρανος ...απάτης στο Βόλο


2013-02-26 - 16:15:33
Δεκάδες είναι τα θύματα απάτης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Βόλο από ομάδα επιτήδειων, που γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα και ζητούν χρήματα για ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρίες.
Μάλιστα, οι επιτήδειοι δε διστάζουν, στην προσπάθεια τους να συγκεντρώσουν χρήματα, να χρησιμοποιούν το όνομα της προέδρου του Συλλόγου Ράνιας Καρανικόλα, επικαλούμενοι την καθυστέρηση των επιδομάτων, για να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους για τις ...καλές τους προθέσεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή
Οι απατεώνες προχώρησαν σε μια ακόμη τακτική, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Συγκεκριμένα, όταν τα θύματα ζητούσαν απόδειξη, τους έλεγαν πως δεν μπορούσαν να τους κόψουν, ωστόσο, τους έδιναν ένα μπλοκ να γράψουν πάνω το ονοματεπώνυμο τους, αλλά και το ποσό της δωρεάς.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία, Ράνια Καρανικόλα, πρόκειται για δύο γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν το σύλλογο, εκμεταλλευόμενες την ευαισθησία και τα αλληλέγγυα συναισθήματα των συμπολιτών τους για προσωπικό τους όφελος.
Οι επιτήδειοι ανέφεραν στα θύματα τους ότι τα παιδιά του συλλόγου αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της καθυστέρησης των επιδομάτων και γι’ αυτό χρειάζονταν την οικονομική στήριξη του κόσμου.
Η κ. Καρανικόλα ενημέρωνε χθες πως τις τελευταίες μέρες ήρθαν σε γνώση της διοίκησης του Συλλόγου επώνυμες καταγγελίες συμπολιτών ότι περιφέρονται στην πόλη άτομα και κάνουν έρανο χρησιμοποιώντας και το όνομα του φορέα.
«Κάνουμε γνωστό ότι ως φορέας των παιδιών με αναπηρίες δεν καταφύγαμε ούτε και πρόκειται να καταφύγουμε ποτέ σε τέτοιες μεθόδους συγκέντρωσης χρημάτων», διευκρινίζει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αναπηρία. «Παράλληλα εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών να μην πέφτουν θύματα της απάτης και γενικά να μην εμπιστεύονται άτομα που τους πλησιάζουν και τους ζητούν χρήματα υπέρ των αναπήρων. Το αναπηρικό κίνημα έχει τις δομές που του επιτρέπουν να εξασφαλίσει πόρους διατηρώντας την αξιοπρέπεια και τη διαφάνεια που αρμόζει σε ένα κίνημα».
Από τον Σύλλογο απευθύνεται έκκληση σε κάθε πολίτη, τον οποίο θα προσεγγίσουν επιτήδειοι για δήθεν έρανο, να το καταγγέλλουν άμεσα στην Αστυνομία και να επικοινωνούν και με τον Σύλλογο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των ΑμΕΑ κ. Ράλλης Τσιουλάκης αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και πρέπει η πολιτεία να δώσει βάση ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα αφού πλήττεται βάναυσα η αξιοπρέπεια των αναπήρων.
Πρόσθεσε ότι «η τακτική των επιτήδειων να αναφέρουν το όνομα της Προέδρου του Συλλόγου κ. Καρανικόλα είναι ποινικό αδίκημα και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Καλούμε τους πολίτες της Μαγνησίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν στο μυαλό τους ότι οι σύλλογοι δεν ζητιανεύουν χρήματα από πόρτα σε πόρτα».
Τέλος όπως εξηγεί ο κ. Τσιουλάκης «οι συμπολίτες μας σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ζητούν μπλοκ αποδείξεων του σωματείου ή του συλλόγου με σφραγίδα, να ζητούν μπλοκ θεωρημένο με σφραγίδα από την εφορία, αλλά και σε περίπτωση που κόβεται απόδειξη να παρατηρούν τι αναγράφεται πάνω στην απόδειξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου