Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Άρση της επιστράτευσης των καθηγητών

Όσοι προκαλούν αστάθεια, θα πρέπει να καταδικαστούν τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
 
 
 

 
«Αίρεται η επιστράτευση των καθηγητών» σημειώνει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με αφορμή τη σημερινή κοινοποίηση των βαθμολογιών για τις εισαγωγικές εξετάσεις, τονίζει:

«Κατ΄αρχήν, θέλω να πω ότι προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ομαλότητας για να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο στη ζωή μας, είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία στη ζωή τού κάθε νέου και της κάθε νέας. Εμείς προσπαθήσαμε και διασφαλίσαμε την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και γι αυτό καταφύγαμε σε ένα δύσκολο, αλλά επιβεβλημένο, μέτρο όπως αυτό της επιστράτευσης, η οποία φυσικά την ερχόμενη εβδομάδα θα λήξει γιατί δεν υπάρχει μετά το πέρας των εξετάσεων κανένας λόγος να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς της επιστράτευσης.
Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι οι νέοι και οι νέες που έδωσαν τον αγώνα τους, έδωσαν τη μάχη τους, άλλοι έχουν επιτύχει καλά αποτελέσματα, άλλοι λιγότερα καλά, η ζωή έτσι είναι. Αυτοί που σημείωσαν λιγότερο καλά αποτελέσματα θα πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους γιατί έχουν πάντα την ευκαιρία να αγωνιστούν ξανά και να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Συνεπώς, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και να ευχηθούμε όλοι να μπούμε σε μια καλή νέα σχολική χρονιά.
«Όσοι προκαλούν αστάθεια αυτή την εποχή, θα πρέπει να καταδικαστούν» τόνισε επίσης ο κ.Αρβανιτόπουλος, και προσθέτει: «Δεν πρέπει να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο».
Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας. Σταθερότητα στην πολιτική κονίστρα, σταθερότητα στην οικονομία. Αυτό το έχει ανάγκη η χώρα. Έχει ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Η κυβέρνηση, ο οποία εξελέγη με αυτή την εντολή από τον ελληνικό λαό, πρέπει να συνεχίσει την πορεία της με ορίζοντα τετραετίας».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει: «Αν υπάρξει η αποχώρηση, όπως ακούγεται, της ΔΗΜΑΡ -γιατί δεν έχουμε και απολύτως καταλάβει ποιες είναι οι προθέσεις της- αν υπάρξει απόσυρση των υπουργών που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, προφανώς θα υπάρξει αντικατάσταση. Επομένως, θα υπάρξει ανασχηματισμός».
ΕΡ: Πολλοί λένε, κύριε υπουργέ, ότι η κυβέρνηση εξασθενεί μετά την επαπειλούμενη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει ένα προγραμματικό πλαίσιο, υπάρχει η βούληση η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη, που θα έχουν τα πράγματα, να δούμε το νέο σχήμα, που αντιλαμβάνομαι ότι θα πάρει σάρκα και οστά και να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».
ΕΡ: Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών απομακρύνεται;
«Δεν πρέπει να συζητάμε για εκλογές. Ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα, από αλλαγές, από την προώθηση του κυβερνητικού έργου για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι οι Έλληνες πολίτες, για να μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, να βγει από την κρίση και να βαδίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Συνεπώς, όσοι προκαλούν αστάθεια αυτή την εποχή θα πρέπει να καταδικαστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου