Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα 20 «δοκιμασμένα» βήματα επιτυχίας για να χάσετε κιλά…αμέσως!

Κάθε μέρα (σχεδόν) εμφανίζονται διάφορα κόλπα και φαεινές ιδέες, που υπόσχονται να μας χαρίσουν το καλλίγραμμο σώμα, που τόσο επιθυμούμε. Τι ισχύει, τι όχι, μπορεί να το…πει μόνο το μέλλον.Ωστόσο, έχουμε συγκεντρώσει για σας τα «δοκιμασμένα» κόλπα, που εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία στη μάχη των κιλών.
1. Μην παραλείπετε το πρωινό. Το πρωινό σας προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεστε για την υπόλοιπη ημέρα και παράλληλα κρατά τη διατροφή σας υπό έλεγχο.
2. Τσιμπολογήστε αλλά μην καταβροχθίζετε.Βάλτε σε εφαρμογή τον κανόνα των «τριών δαγκωμάτων», ειδικά στο επιδόρπιο. Δηλαδή, τρεις μικρές μπουκιές και μετά το πιρούνι κάτω.
3. Συνεχίστε τις καύσεις. Κατά τη διάρκεια της προπόνηση σας, κάντε διαλείμματα, που δεν ξεπερνούν όμως τα 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα συμβάλλει δραματικά στην γρήγορη καύση των θερμίδων.
4. Αποφύγετε τα σνακ αργά το βράδυ. Όσο δελεαστικά και αν είναι τα μεταμεσονύκτια σνακ, πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι κόβονται. Ο λόγος είναι απλός: o μεταβολισμός σας επιβραδύνεται όταν κοιμάστε, με αποτέλεσμα να αποθηκεύει, αντί να καίει το λίπος.
 
5. Μη ξεχνάτε τα βαράκια. Αυξάνοντας τη μυϊκή σας μάζα, τονώνετε παράλληλα τον μεταβολισμό σας με αποτέλεσμα να συμβάλλετε διπλά στη μείωση των περιττών κιλών.
6. Θέλετε αλήθεια αυτό το γλυκό; Πριν καταναλώσετε ένα φαγητό, ρωτήστε τον εαυτό σας, «Είμαι πεινασμένος/η;» Αν η λιγούρα σας δεν προέρχεται από πραγματική πείνα, ό,τι και να καταναλώσετε δε θα σας ικανοποιήσει.
7. Μην αμελείτε τον ύπνο. Έξι με οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα είναι επιβεβλημένες. Ο λόγος είναι, ότι χωρίς αυτές, αυξάνονται τα επίπεδα της ορμόνης της όρεξης, της γκρελίνης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.
 
8. Σπιτικό γεύμα. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, τα άτομα που κάνουν δίαιτα και επιλέγουν να καταναλώνουν σπιτικό φαγητό και όχι έτοιμο (με την ίδια θερμιδική αξία) χάνουν έως και 2,5 κιλά περισσότερα.
9. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας. Η δύναμη της θέλησης είναι κλειδί στην απώλεια κιλών. Ο εγκέφαλός σας αντιλαμβάνεται πλήρως τη θέληση για να χάσετε βάρος και βοηθά στην εγκράτεια.
10. Εν αρχή ην τα …χόρτα. Φάτε με τη σωστή σειρά. Εάν τρώτε πρώτα τα λαχανικά θα καταπραΰνετε την πείνα σας με αποτέλεσμα να καταναλώσετε λιγότερα τρόφιμα με υψηλότερη θερμιδική αξία.
11. Σνακ στο έπακρο. Φάτε κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες, έτσι θα είναι εξοπλισμένο το σώμα σας και θα αντισταθείτε στους πειρασμούς.
12. Ο στόχος είναι το παν. Αν θέσετε έναν συγκεκριμένο στόχο, για παράδειγμα 5 κιλά για να συμμετέχετε στον επόμενο μαραθώνιο, μπορείτε να αποκτήσετε το κίνητρο εκείνο, που θα σας βοηθήσει να επιμείνετε και να χάσετε τα κιλά σας.
 
13. Κλέψτε μία μέρα. Αντισταθείτε στους πειρασμούς και αναβάλλετέ τους για μία μέρα, που θα ορίσετε εσείς και θα μπορείτε να καταναλώσετε ό, τι θέλετε.
14. Κρατήστε σημειώσεις. Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα άτομα που κάνουν δίαιτα μπορούν να χάσουν κατά μέσο όρο έως και 3 κιλά περισσότερα, όταν κρατούν ημερολόγιο με τις τροφές που καταναλώνουν.
15. Ποτέ στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι. Γράψτε μία λίστα με όσα πραγματικά χρειάζεστε και πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσετε με μετρητά και μόνο εφόσον είστε χορτάτοι. Έτσι θα αποφύγετε να πέσετε θύμα των πειρασμών σας.
16. Πείτε όχι στα αναψυκτικά. Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών, έστω και των light, κάνει τους μυς να καίνε λιγότερο λίπος, άρα καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε.
17. Γεμίστε με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Απολαύστε λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρια και άπαχες πρωτεΐνες. Έτσι θα αισθάνεστε πλήρεις και δεν θα χρειάζεται να καταναλώνετε κενές θερμίδες.
 
18. Μου περνάτε το αλάτι; Ή μήπως όχι; Καλό θα ήταν να βγάλετε από τη διατροφή σας το αλάτι. Κατακρατά τα υγρά του σώματος και συμβάλλει στην αποθήκευση του λίπους.
19. Κάντε το τεστ του μήλου. Εάν δεν είστε πεινασμένοι αρκετά ώστε να φάτε ένα μήλο, τότε δεν πεινάτε αλήθεια.
20. Εμπρός με βήμα ταχύ. 15 λεπτά περπάτημα μετά από κάθε γεύμα, μπορεί εύκολα και γρήγορα να σας απαλλάξει από 100 περιττές θερμίδες.
Πηγή : www.alexiptoto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου