Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το Χωριό του Αη Βασίλη στο Βόλο

2013-11-15 - 15:00:52
Το Χωριό του Αη Βασίλη στο Βόλο    Μετά από πολλές καθυστερήσεις και εμπόδια τα οποία είχαν να κάνουν με την έγκριση της άδειας λειτουργίας και τα οποία υπερπηδήθηκαν μετά από συνεννοήσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων με τους εκπροσώπους του επιχειρηματία, ο Βόλος θα έχει τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους το Χωριό του Αη Βασίλη. Ενα χωριό που θα στηθεί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, πίσω από το Δημαρχείο, και το οποίο θα καλύπτει συνολική έκταση 3,5 περίπου στρεμμάτων.
Χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου άναψε το «πράσινο φως» για το Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο, καθώς έκρινε ικανοποιητική την παρουσίαση που έκαναν στα μέλη της Επιτροπής, τόσο ο μηχανικός όσο και ο ίδιος ο ανάδοχος επιχειρηματίας που θα αναλάβει τη λειτουργία του. Τις όποιες ενστάσεις είχαν εκφράσει μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε προηγούμενη συνεδρίαση, χθες υπερκεράστηκαν, ενώ σε αντιρρήσεις που εκφράστηκαν και χθες, δόθηκαν απαντήσεις και διαβεβαιώσεις από την πλευρά του επιχειρηματία που κρίθηκαν επίσης πειστικές από τα μέλη της Επιτροπής.
Ο επιχειρηματίας είπε ότι το Χωριό του Αη Βασίλη θα είναι ανάλογο με αυτό που λειτούργησε πέρυσι στη γειτονική Λάρισα. Επιπλέον ο μηχανικός του αναδόχου που έκανε και οπτική παρουσίαση της εγκατάστασης, έκανε λόγο για τα παιχνίδια που θα τοποθετηθούν και στα οποία θα κυριαρχούν, όπως είπε, το παγοδρόμιο, το όμορφο καρουζέλ, το τραμπολίνο, η μεγάλη ρόδα που θα έχει συνολικό ύψος 19 μέτρα, ενώ στο κέντρο της εγκατάστασης θα υπάρχει ένα καλαίσθητο τρενάκι για τους μικρούς Βολιώτες, και το Σπίτι του Αη Βασίλη όπου οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ σε ειδικά μικρά ξύλινα σπιτάκια που θα έχουν διαστάσεις 3Χ3 μέτρα θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται σε μικρούς και μεγάλους ζαχαρωτά, σοκολάτες, ενώ σε ορισμένα από αυτά θα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης τροφίμων για τις ανάγκες του Δημοτικού Παντοπωλείου, χώρος για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα αδέσποτα κ.α. Ακόμη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αναδόχου επιχειρηματία στο χώρο θα υπάρχουν και άλλα ψυχαγωγικά παιχνίδια, μερικά από τα οποία, όπως είπε, είναι και για… μεγαλύτερα παιδιά, όπως το ιπτάμενο χαλί,, ένα κομβόι από μικρά οχήματα και φυσικά τα κλασικά συγκρουόμενα.
Ο εκπρόσωπος του επιχειρηματία είπε ακόμη ότι πολλά από τα παιχνίδια που θα στηθούν είναι καινούργια, ότι για όλα υπάρχουν τα αναγκαία πιστοποιητικά ασφαλείας και ότι με την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο και τον ανάδοχο, θα υπάρχει σχετική βεβαίωση από μηχανικό - τεχνικό ασφαλείας. Ακόμη ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ακόμη ότι η κατανάλωση του ρεύματος θα βαρύνει τον επιχειρηματία, ο οποίος μετά την εκπνοή της σύμβασης μίσθωσης του χώρου θα αναλάβει την υποχρέωση πλήρους αποκατάστασής του, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της εγκατάστασης θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πλατείας χημικές τουαλέτες για τις σωματικές ανάγκες των επισκεπτών. Απαντώντας τέλος σε ερώτηση μελών της Επιτροπής ο εκπρόσωπος του επιχειρηματία υποστήριξε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις τους θα υπάρξουν μέρες που το χώρο θα τον επισκέπτονται μέχρι και 3.000 άτομα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
Πηγή : www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου